KAZAHSTAN: Un musulman proaspăt convertit a fost condamnat

    Rugați-vă pentru Yklas Kabduakasov, un proaspăt convertit de la islam, a cărui sentință a fost modificată de la șapte ani în arest la domiciliu la doi ani de muncă silnică, într-un lagăr de muncă, după ce a făcut recurs la decizia inițială. Tată a opt copii, el a fost arestat anul trecut, în august, fiind acuzat de incitare la ură religioasă. Potrivit agenției de știri Forum 18, se pare că poliția secretă a închiriat un apartament în care patru studenți l-au invitat regulat pe Yklas pentru a purta discuții pe teme religioase. 

    Poliția a înregistrat, cu camere ascunse, aceste discuții, material pe care l-a folosit apoi pentru a-l condamna.

Localnicii creștini cred că adevăratul motiv al condamnării lui Yklas este convertirea sa la creștinism, precum și faptul că depunea mărturie despre credința lui în Cristos în fața musulmanilor. Yklas a fost condamnat la șapte ani de arest la domiciliu. El a atacat decizia, la fel cum au procedat și avocații acuzării – care au cerut ca pedeapsa lui să crească la șapte ani de muncă silnică, în loc de șapte ani de libertate restrânsă.

La audierea recursului, în 28 decembrie, un tribunal din capitala Astana a decis ca pedeapsa lui să fie de doi ani de pușcărie într-un lagăr de muncă.

Rugați-vă ca Yklas să fie umplut de o putere supranaturală și să aibă parte de har pentru a îndura condițiile grele din lagărul de muncă forțată.

Rugați-vă ca el, al cărui ajutor este la Domnul, să nu ostenească, ci să prindă aripi ca vulturii (Isaia 40:31). Rugați-vă ca el să fie eliberat în curând și reunit cu familia.

© 2017 Biserica Penticostala Peniel Roman.