Efectele unei nopţi dormite prost sunt mult mai dăunătoare decât v-aţi putea imagina, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la centrul Cedars – Sinai, din Los Angeles. Noul studiu arată că privarea de un somn bun pentru o singură noapte are asupra sensibilităţii la insulină un efect la fel de negativ ca un regim alimentar foarte gras pe o perioadă de şase luni. 

 

Privarea de somnCercetările au vizat felul în care privarea de somn şi o dietă alimentară prea grasă pot conduce la creşterea în greutate şi chiar obezitate (sensibilitatea la insulin este strâns legată de greutatea în exces).

„Când corpul devine mai puţin sensibil la insulină (cu alte cuvinte, rezistent la insulină), este nevoit să producă mai multă pentru a menţine glicemia la un nivel stabil. Acest lucru poate duce eventual la un diabet de tip 2, boală care împiedică insulina din corp să răspundă corect — pentru că există prea mult zahăr în sânge. Diabetul se asociază cu o serie de complicaţii serioase, printre care bolile cardiace. Oamenii obezi prezintă riscuri mai mari de a dezvolta rezistenţă la insulină şi, prin urmare, de a face diabet”, a declarat coordonatorul studiului doctorul Josiane Broussard.

 

În cadrul studiului, cercetătorii au măsurat sensibilitatea la insulină în cazul a opt câini înainte şi după ce au fost supuşi la o dietă cu multe grăsimi care predispune la obezitate. Înainte de administrarea unor alimente bogate în grăsimi, cercetătorii au folosiv un test de toleranţă la glucoză pentru a măsura sensibilitatea la insulină în cazul câinilor care au fost privaţi de o noapte de somn şi au comparat rezultatele obţinute cu cele ale câinilor care au dormit normal. Câinii au fost hrăniţi cu alimente bogate în grăsimi timp de şase luni, după care au fost din nou supuşi testelor.

 

Înainte de regimul alimentar gras, o noapte de privare de somn a redus sensibilitatea la insulină cu 33%, această valoare este asemănătoare cu reducerea provocată numai prin administrarea unei diete bogate în grăsimi (21%). După ce sensibilitatea la insulină a fost afectată de regimul alimentar, privarea de somn nu a mai afectat nivelul de sensibilitate la insulină.

„Studiul nostru sugerează că o noapte de privare totală de somn poate fi la fel de dăunătoare pentru sensibilitatea la insulină ca şase luni de regim alimentar foarte bogat în substanţe grase. Cercetarea demonstrează importanţa unui somn bun pentru menţinerea nivelurilor de glicemie şi reducerea riscurilor de boli metabolice, cum ar fi obezitatea şi diabetul”, a mai precizat doctorul Broussard.

 

Mai mult, afectarea sensibilităţii la insulină în cazul privării de somn poate duce la creşterea consumului de alimente şi a unui risc crescut pentru apariţia bolilor metabolice. 

Este esenţial ca medicii de familie să le explice pacienţilor cât de important este somnul pentru sănătatea lor. Majoritatea pacienţilor înţeleg importanţa unei diete echilibrate, dar noile studii atrag atenţia asupra faptului că somnul este la fel de important pentru a menţine sănătatea organsimului.

 

sursa

Mod de preparare

tarta de piersiciIncingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Taiem foietajul in forma dreptunghiulara (sau in orice alta forma, important e sa va placa voua) si il rulam pana se subtiaza.

Formam margini de aproximativ 2 cm, aducand aluatul catre interior atat pe lungime, cat si pe latime. Le presam cu degetele.

Asezam feliile de piersici pe toata suprafata aluatului. Deasupra, presaram semintele de rodie

 Topim doua linguri de unt. Dupa ce untul s-a topit, il turnam deasupra tartei. Apoi, presaram Green Sugar Cooking (eu am folosit cam 4 lingurite) si scortisoara.

Batem galbenusul si, cu ajutorul unei pensule, ungem marginile tartei.

Bagam tarta la cuptor si o lasam acolo aproximativ 25-30 de minute, pana cand aluatul devine pufos si putin rumen.

Aproximativ un milion de români suferă de insuficienţă cardiacă, respectiv 4,7 la sută din populaţia de peste 35 de ani, dar nouă din 10 români nu ştiu că au această afecţiune, conform celui mai recent studiu realizat de Societatea Română de Cardiologie, notează Mediafax.

 


"În urmă cu două decenii, insuficienţa cardiacă era considerată stadiul final al evoluţiei bolilor cardiovasculare şi o boală fatală. În anii 2000 însă, descoperirile din domeniul medicinei au transformat insuficienţa cardiacă într-o boală tratabilă. Principiile şi strategiile de tratament inovatoare, precum şi dispozitivele medicale de ultimă generaţie cresc speranţa de viaţă a pacienţilor cu insuficienţă cardiacă. Însă, este obligatoriu ca pacientul să se prezinte în timp util la medic şi afecţiunea să fie diagnosticată într-un stadiu cât mai incipient", a declarat medicul Dragoş Vinereanu, şeful Secţiei de cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, la lansarea studiului.

 
Insuficienţa cardiacă este o boală cronică în care inima nu pompează suficient sânge spre organe pentru a susţine funcţionarea acestora. Cele mai frecvente cauze ale insuficienţei cardiace sunt boala coronariană ischemică cronică, infarctul miocardic, hipertensiunea arterială, deteriorarea valvelor cardiace, cardiomiopatie şi malformaţiile congenitale cardiace.
 
Respiratia grea, capacitatea de efort scăzută, starea de oboseală care împiedică pacientul să îşi desfăşoare activităţile curente sunt câteva dintre simptomele insuficienţei cardiace.
 
"Este nevoie să se acorde mai multă atenţie insuficienţei cardiace deoarece este una dintre principalele afecţiuni grave care generează costuri majore în sistemul de sănătate prin tratamentele şi dispozitivele necesare, prin numărul mare de spitalizări, prin dezinserţia socială a acestora. În România sunt aproximativ 1 milion de pacienţi care suferă de insuficienţă cardiacă, respectiv 4,7% din populaţia de peste 35 de ani. Dintre aceştia, nouă din 10 nu ştiu că suferă de această afecţiune", a precizat Gabriel Tatu-Chiţoiu, medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.
 
Creşterea nivelului de informare al populaţiei cu privire la diagnosticul şi tratamentul insuficienţei cardiace, crearea unei baze de date naţionale cu pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă, dezvoltarea unităţilor medicale specializate în tratamentul acestei afecţiuni cardiovasculare şi asigurarea monitorizării pacienţilor în cadrul asistenţei medicale primare sunt măsurile care ar trebui implementate în România pentru a îmbunătăţi situaţia pacienţilor, conform Societăţii Române de Cardiologie.
 
"Insuficienţa cardiacă este o boală tratabilă al cărei impact asupra calităţii vieţii pacienţilor poate fi diminuat dacă afecţiunea este diagnosticată în stadii timpurii. Însă, în România, foarte puţini dintre pacienţi ştiu care sunt semnele şi simptomele bolii, care sunt factorii de risc care pot duce la apariţia acesteia şi se prezintă la medic atunci când boala este deja instalată, iar calitatea vieţii pacientului a scăzut considerabil", a adăugat medicul Ovidiu Chioncel, şeful de secţie de cardiologie la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" Bucureşti.
 
"Populaţiei îi este mai teamă de cancer, fără să ştie că mortalitatea prin cancer este de două ori şi jumătate mai mică decât mortalitatea prin bolile cardiovasculare, adică de aproape 20% pe an la un bolnav care suferă de insuficienţă cardiacă. Dacă vorbim despre cancer, cea mai mare parte a populaţiei este speriată. Dacă vorbim despre insuficienţă cardiacă, lucrurile nu stau aşa. Atât pacienţii, cât şi o mare parte a personalului medical ajung să recunoască boala prea târziu", a declarat medicul Ioan Mircea Coman, şef de secţie de cardiologie la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" şi preşedinte al Fundaţiei Române a Inimii.
 
sursa :csid

În clipa când românul obişnuit merge la cumpărături şi are de gând să îşi ia un peşte, primul lucru care îi vine în minte e pangasiul. E ieftin, nu are oase şi nici nu prea are gust şi miros pregnant de peşte.

Nu e de mirare, deci, că galantarele cu heringi, crapi, hamsii, macrou şi alte specii de peşti sănătoase şomează şi aşteaptă mult şi bine să le vină rândul, mai ales dacă ne gândim la preţul “gustosului” şi accesibilului Pangasius.

Şi, totuşi, dacă ai şti de unde provine acest peşte, te-ai mai încumeta să îl consumi, chiar dacă e aşa de ieftin?

       O scurtă documentare privind această specie hibrid de peşte ne arată că provine din apele Vietnamului, mai exact din râul Mekong, pare-se cel mai poluat din cauza numeroaselor fabrici din apropierea acestuia, ale căror deşeuri ajung frecvent în apă.

       De fapt, Pangasiusul nu a fost lăsat de mama-natură în aceste ape, ci a fost creat special pentru a supravieţui şi a face treburi "murdare". Mai precis, Pangasiusul este o găselniţă a cercetătorilor chinezi, o încrucişare între mai multe specii de peşte, care are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina şi, mai mult, se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa de toate relele.

       Astfel, peştele nu face altceva decât să se hrănească toată viaţa cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi resturi de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei pudre. Nu degeaba i se mai spune şi peştele sanitar...
Consecinţa? Veţi pune pe masă un produs ce nu merită nici pe departe titulatura de peşte sănătos. 

       Mai mult decât atât, există zvonuri conform cărora cererea de Pangasius a devenit atât de mare încât s-a apelat la injectarea cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, pentru că în urma acestui proces s-a constatat că peştii cresc mai repede şi au carnea mai pufoasă.

       Cu toate acestea, autorităţile nici nu infirmă, nici nu confirmă aceste acuzaţii la adresa peştelui insalubru. Rămâne la latitudinea noastră, a consumatorilor, să decidem ce e sau nu adevărat şi ce punem în coşul de cumpărături data viitoare când mergem la supermarket.

 

Sursa

        Aceste fructe de pădure de culoare roşiatică sunt originare  din China şi sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomele de oboseală.

 

Goji - beneficii pentru sănătate


Goji se remarcă prin conţinutul crescut de antioxidanţi, în special carotenoide, care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenţă maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani. Aceşti antioxidanţi protejează organismul de stresul oxidativ, reduce oboseala şi întăreşte capacitatea de protecţie a organismului în faţa agenţilor nocivi, scăzând astfel riscul de cancer.

Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gătite sau uscate (precum stafidele), dar şi sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale.
De asemenea, goji are un conţinut bogat de vitamina A, care protejează pielea şi ajută la menţinerea acuităţii vizuale nocturne.

Complexul de vitamina B din goji ar putea avea un efect benefic şi asupra sănătăţii cardiovasculare, ferindu-vă de palpitaţii, aritmii cardiace sau hipertensiune arterială.

În plus, fructele goji sunt o sursă bogată de fibre (3 grame la o porţie de 28 grame de fruct), care ajută în procesele de detoxifiere şi nu au decât 100 de calorii pentru o porţie, ceea ce le transformă în aliaţi de nădejde  în curele de slăbire.

Goji - beneficii pentru frumusueţe

Cantitatea crescută de antioxidanţi din fructele de goji ajută la împiedicarea îmbătrânirii premature a pielii. Goji hrăneşte în profunzime tenul, fortifică procesele de apărare a pielii împotriva radicalilor liberi şi curăţă în profunzime porii.

Vedetele sunt îndrăgostite de aceste fructe magice, Christina Aguilera, Gisele Bundchen şi Salma Hayek numărându-se printre celebrităţile care adoră să mănânce goji, dar care apelează la acestea şi pentru măşti cosmetice.

Betacarotenul din goji şi poate combate cu succes petele de pe piele, acneea şi accelerează procesul de vindecare a dermatitelor.

Goji - Contraindicaţii


Este contraindicat consumul de goji atunci când urmaţi un tratament pentru subţierea sângelui, deoarece aceste fructe pot anula efectul medicamentelor. De asemenea, nu sunt recomandate  în caz de alergii la polen. Au existat unele situaţii în care fructele de goji au cauzat fotosensibilitate şi eczeme la suprafaţa pielii după expunerea la soare.

Persoanele cu afecţiuni renale sunt sfătuite să nu consume cantităţi mari de goji, deoarece aceste fructe conţin cantităţi destul de mari de oxalaţi, care împiedică absorbţia calciului în oase şi favorizează formarea pietrelor la rinichi.

sursa csid.ro

© 2017 Biserica Penticostala Peniel Roman.