-Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” și a fost lumină- Gen. 1:3

DESCHIDEREA MARELUI ȘANTIER

 

                   Dacă am sta pentru câteva secunde și am încerca să redăm în imagini acel moment în care Dumnezeu a poruncit „să fie lumină!”…

           Într-un întuneric dens și fără licăritul unei luminițe cât de plăpânde, undeva în abisurile depărtate și vaste ale universului,  a unor lumi latente și a unor stări de neconceput pentru mintea omenească... Duhul lui Dumnezeu era prezent în pustietatea și goliciunea pământului.

      Nu putea nimic să existe fără de lumina lui Dumnezeu, era imposibilă apariția vreunei organizări, era imposibil desfășurarea unei creații, era imposibilă dezvoltarea vreunei specii de pe pământ, era imposibil ca vietățile din oceane și din întregimile pădurii să apară: era doar întuneric.

      Totul a început atunci când Dumnezeu a zis: „să fie lumină!”

      Nu știm care au fost manifestările vizibile de atunci dar știm că lumina a apărut. Să fi apărut lumina cu repeziciunea unui fulger? Să fi venit sub forma unui răsărit sublim de soare? Nu știm, dar lumina a apărut și datorită luminii existența lumii a început să ia contur.

      După câteva mii de ani de la creație, într-un altfel de „șantier”, în deschiderea „șantierului de reabilitare” a omenirii decăzută, Dumnezeu „poruncește” din nou să fie lumină. Dacă prima dată era vorba de un întuneric și un haos la nivel de materie, de data aceasta întunericul și haosul ce domnea prin el era legat de nivelul spiritului, lumea nevăzută dar prezentă în toți oamenii: păcatul. Și pentru acest întuneric, Lumina a venit să lumineze. Pe această Lumină întunericul nu a putut-o birui, această Lumină este viața oamenilor, Lumina aceasta este esența creștinismului și a Bisericii lui Hristos de pe pământ.

        Dați slavă lui Dumnezeu pentru începerea acestei minunate lucrări de Har din inimile voastre și binecuvântați pe Isus Hristos, ce este Lumina din Lumină.

 

        De aceea zice: „Deșteaptă-te tu care dormi, scoală-te din morți, și Hristos te va lumina!” – Efeseni 5:14

 

 

A trecut un an de când familia Bodnariu şi-a recuperat cei cinci copii şi s-a întors în România. Pe 10 mai, familia lor s-a lărgit cu un membru, în această lume a venit Rebeca Bodnariu. Marius Bodnariu a scris o scrisoare de mulţumire pentru toţi acei care au susținut cauza lor în rugăciune şi au fost alături în acele momente de groază. Vă lăsăm scrisoarea lui integral mai jos.

„A trecut un an şi ne aducem aminte de bucuria care ne-a inundat inimile când am aflat că o să ne primim copiii înapoi. Mulţumim Bunului Dumnezeu Tatăl nostru, pentru purtarea Lui de grijă, dragostea, bunătatea şi îndurarea Lui de care ne-a făcut şi ne face parte în continuare.

Permiteţi-ne să vă mulţumim din nou cu aceasta ocazie pentru sprijinul dumneavoastră plin de dragoste şi compasiune manifestat în atâtea feluri. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să vă răsplătească şi credem că o face.

Mai avem nişte ştiri minunate: prin Harul şi Bunătatea lui Dumnezeu Rebeca Bodnariu a venit în lumea noastră cu bine pe 10 mai 2017. Întreaga familie este copleşită de bucurie şi Rebeca este o binecuvântare pentru noi. Credem şi ne rugăm ca ea să fie un liant vindecător în familia noastră. Credem că prin alăptarea ei şi drăgălăşeniile primelor luni de viaţă atât Ruth, cât şi ceilalţi copii să experimenteze ceea ce au pierdut prin ruperea lui Ezechiel, şi a familiei în acea perioada cumplită din anul trecut. Ruth se simte bine şi se recuperează repede. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate şi vă mulţumim şi vouă tuturor celor care v-aţi rugat pentru noi.

Va rugam în continuare să fiţi alături de cei care trec prin cumplite coşmaruri similare cu cele trăite de noi în Norvegia. Auzim de tot mai multe cazuri care trezesc în noi pe deoparte compasiune, durere şi tristeţe şi pe de alta dezgust şi mânie. Suntem recunoscători tuturor celor care se implică în orice fel, fie în susţinerea cazurilor individuale, fie prin critica obiectivă, aducând la lumina faptele întunericului adică ale Barnevernet (Serviciul Norvegian de protecţie a copilului).

Sperăm cu toata inima că schimbări reale să se întâmple în Norvegia, şi ceea ce se întâmplă multor familii astăzi să înceteze şi să nu se mai întâmple niciodată. În loc ca familiile să fie ascultate şi ajutate, trist este că sunt reduse la nimic şi călcate în picioare, în încercarea de a le lua toată demnitatea şi valoarea, cu dorinţa vehementă de a distruge identitatea celor puşi în vizor. Ne aducem aminte prea bine de timpul în care eram sfâşiaţi între a fi trataţi subuman de către autorităţile Norvegiene şi a fi ridicaţi şi încurajaţi de Dumnezeu prin miile care ne susţineaţi.
 
Mulţumim lui Dumnezeu pentru cei care sunt vocea celor aduşi la tăcere fie de durerea dramelor în care se află, fie de groaza impusă de asupritori prin ameninţarea reală de a nu-şi mai vedea niciodată dragii de prunci. Mulţumim pentru împlinitorii poruncilor lui Hristos care ne cheamă la dragoste şi compasiune pentru cei aflaţi în necazuri, cei abandonaţi şi nedreptăţiţi, pentru cei care apără cauza orfanului şi a văduvei, a copiilor lăsaţi fără părinţi şi a părinţilor lăsaţi fără copii. Mulţumim organizaţiilor şi entităţilor care au descoperit cadrul mai larg în care îşi au locul şi rolul răpirile legale de copii.

În toate planurile şi acţiunile noastre vom continua să ne încredem în Dumnezeu.
Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze şi vă mulţumim încă o dată.
 
Cu dragoste,
Ruth şi Marius Bodnariu”

Echipa ŞtiriCreştine.Ro vă îndeamnă să continuaţi mijlocirea în rugăciune pentru familiile care sunt în aceleaşi circumstanţe şi nu au apărare în faţa unui sistem necunoscut de cultura noastră. Rugaţi-vă pentru ca bunul Dumnezeu să facă dreptate şi să protejeze fiecare familie din întreaga lume de asemenea dificultăţi. Mai multe ştiri despre povestea dramatică a familiei Bodnariu vedeţi AICI

 

În urma înmulţirii articolelor, emisiunilor şi interviurilor care tratează Coaliţia pentru Familie în mod partizan, tendenţios şi incorect facem următoarele precizări:

Initiaţiva Coaliţiei pentru familie respectă drepturile fundamentale ale omului, prevăzute de Organizaţia Naţiunilor Unite în Carta Universală a Drepturilor Omului. Iniţiativa este nediscriminatorie, primind avizul de constituţionalitate al Curţii Constitutionale a României. Discursul public al reprezentanţilor Coaliţiei pentru Familie este unul responsabil şi tolerant, axat exclusiv pe conservarea valorilor umane fundamentale şi a unui model ce stă la baza societăţii umane universale: căsătoria dintre un bărbat şi o femeie şi familia fondată pe această uniune.

Conform cu onestitatea şi responsabilitatea ce trebuie să caracterizeze fiecare fiinţă umană, cu principiile deontologice şi legile României, toți furnizorii de servicii media audiovizuale şi moderatorii acestora au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului, să respecte principiul imparțialității, al echilibrului şi, prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor, să favorizeze libera formare a opiniilor. Anumite posturi de televiziune, radio, cotidiane online şi presa scrisă formulează acuzații nefondate, creează ştiri manipulatoare, prezintă informaţii nereale, profund distorsionate despre Coaliția pentru Familie şi initiaţiva de modificare a Constituţiei României. În cele mai multe cazuri moderatorii emisiunilor radio şi tv nu au solicitat invitaţilor să probeze acuzațiile. Toate aceste derapaje majore vor ajunge probabil în manuale, ca probe ale unei deprecieri fără precedent a activității jurnalistice. Niciodată, cu excepţia „Pieţii Universităţii” din 1990, nu a fost pusă în mişcare o campanie de presă atât de agresivă împotrivă unui demers civic, perfect legal şi constituţional. Niciodată propaganda negativă şi falsitatea nu au fost atât de prezente în mass media.

Facem totodată un apel la profesionalismul dumneavoastră, al oamenilor din mass media, care vă supuneţi în activitatea desfăşurată principiilor morale şi codului deontologic al jurnalismului. Acest moment, al dezbaterilor pe o temă atât de importantă pentru poporul român, aceea a căsătoriei şi familiei, este unic în istoria Romaniei: 3.000.000 de români s-au mobilizat în mod direct, solicitând conservarea unei profunde realități umane și juridice: căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, ca unul din fundamentele familiei.

Timpul va trece peste noi toţi. Aceasta initiativă are o miză ce transcende generaţia noastră. Aceasta iniţiativă se referă la viitorul copiilor din această ţară. Noi toţi va trebui să ne prezentăm la vot, în cazul convocării unui referendum, şi să alegem modelul de viaţă şi convieţuire pe care îl vom pune în faţa generaţiilor viitoare de copii și tineri români! Modul cum dumneavoastră veţi reflecta realitatea va modifica opinii şi conştiinţe şi va produce efecte profunde în istoria României. Să lăsăm poporului român dreptul inalienabil de a se exprima în cunoştinţă de cauză asupra acestui subiect, scutit fiind de de acuzaţii, de caracterizări jignitoare, de dezinformări.

Coaliția pentru Familie

© 2017 Biserica Penticostala Peniel Roman.